

Yaşanan ekonomik sıkıntılar, kalabalıkların içindeki yalnızlıklar, sürekli değişen dünya düzeni içinde kendine yetmekte zorlanan ve ailesine de gerekli desteği veremeyen dolayısıyla zihni başka konularla meşgulken aslında iş yerinde de uygun performansı gösteremeyen insanlar olmak hepimizin uzun ya da kısa vadeli problemleri arasında bulunuyor.
Zaman zaman bireysel olarak farklı konularda, zaman zaman da özellikle aile ve çocuklarla ilgili konularda profesyonel destek almak gerekliliği doğabiliyor. Ancak; sanki eskiye göre daha hızlı akıp giden zaman içinde ve bilhassa büyükşehirlerde yaşamanın zorluklarından kaynaklı bu tür destekler almak zorlaşıyor. Kimi zaman erteleniyor kimi zaman ise yok sayılıyor veya lüks görülebiliyor. Tam da bu noktada, özellikle çalışana destek vermek ve çalışanın daha huzurlu ve mutlu olmasını sağlayıp işle ilgili motivasyonunu arttırabilmek işverenlere ve ilgili alandaki yöneticilere düşüyor. Hem kendi bünyesinde çalışanların daha bilinçli olması hem de toplumu oluşturan ailelere bir katkı sağlayabilmek maddi manevi kazanç ve bütünlük sağlıyor.
Hepimiz için yaşamdaki en önemli motivasyon kaynağının “değer verildiğimizi bilmek“ olduğunu unutmamak gerekir.
Aile kavramının tanımı ve ailenin nasıl yapılandırıldığı ile ilgili geçmişten günümüze, kültürden kültüre çok fazla görüş ve tanım vardır. Genel kabul gören ise aralarında sadece kan bağı olan , “anne, baba ve çocuklardan oluşan topluluk .” şeklindeki tanımdır. Oysaki aile biriminin çeşitli işlevleri ve aile bireylerinin gereksinimleri ile birbirlerine karşı sorumlulukları vardır. Aileyi kavramsal olarak ele alırken bunlara göre değerlendirmek gerekir.
- Çocuk doğurma ve ilgili sorumlulukları üstlenmek,
- Eş, ebeveyn benzeri rolleri üstlenmek,
- Aile üyelerinin maddi- manevi ihtiyaçlarına karşı ilgili ve destekleyici olmak, akla ilk gelenler olabilir.
Aile yapısında, aile içi iletişimde, ailedeki rol ve statülerde farklılaşmaların yaşanması aileleri birtakım sorunlarla yüz yüze getirebilmektedir. Kültürel, ekonomik, politik, sosyolojik, teknolojik ve benzeri gelişmelerle karşılaşan aile bireyleri, bu gelişmeler doğrultusunda yaşamlarında değişiklikler oluştururken bazı sorunlarla karşılaşabilmekte ve kimi zaman da bu sorunların üstesinden gelmekte zorlanabilmektedirler.
0-18 Gelişim Eğitim Danışmanlığı olarak; sağlıklı topluma ulaşmanın sağlıklı ailelerle mümkün olabileceği ve bunun için de maddi manevi her türlü desteği, ihtiyaç duyan ya da ihtiyaç duyabileceğini düşündüğümüz her bireye ulaştırmamız gerektiği bilinciyle “aile” yi ilgilendiren çeşitli konularda eğitim, seminer ve atölye çalışmalarıyla katkı sağlamak öncelikli amacımızdır. Bu amacın temelini ise; özgüven sahibi , kendini her ortamda koruyabilen, mutlu çocuklar yetiştirebilmek ve çocuklarımızın geleceğin , sağlıklı bireyleri olarak sağlamak oluşturmaktadır.
Özellikle, dünyaya çocuk getirmek ile ilgili olan her aşama son derece hassas bir konudur. Çocuğun dünyaya gelmesiyle birlikte mutlaka gelişimsel olarak değerlendirilmesi , takibinin yapılması, olası risklerin belirlenmesi ve erken müdahale ile ilgili önlemlerin alınması ve olası problemlerin +minimuma indirilebilmesi son derece kıymetlidir. Erken müdahale için üç farklı düzeyden söz edilebilir:
Erken müdahale ile her bir çocuğun normal gelişimsel yapı taşlarına ulaşabilme şansını en üst düzeye çıkarmak ve çocuklarının gelişimi için ailelerin olumlu şekilde yönlendirilmesine yardımcı olmak birçok açıdan fayda sağlamaktadır ve üzerinde önemle durulması gereken bir konudur.
Konu başlıklarımız aşağıda yer almaktadır:
İlgili eğitim, seminer ve atölye çalışmalarımız şartlara ve ihtiyaca göre, katılımcılarımızla yüz yüze, açık hava destekli ve online şekilde yapılabilmektedir. Katılımcılar; kurum çalışanları, risk altında bulunanlar, ev hanımları gibi gruplandırılarak oluşturulabilmektedir. Belirlenen başlıklarda katılımcı gruba uygun şekilde hazırlanan çalışma içerikleri sunulmaktadır.